• 0165 548824
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samenvatting hoofdstuk 4 Basis Excel Bedrijfseconomie in Balans vwo

Hieronder vind je de samenvatting van hoofdstuk 4. Onderaan de pagina vind je een link om de samenvatting te downloaden.

Hoofdstuk 4 Basis Excel

Basisbegrippen

In de titelbalk staat zowel de naam van het programma als de naam van de werkmap waar je mee bezig bent. In de titelbalk staat ook de werkbalk Snelle toegang, hier staan de standaardknoppen om snel op te kunnen slaan en een handeling ongedaan te kunnen maken.

Onder de titelbalk staat het lint, het lint bevat verschillende tabbladen. Elk tabblad heeft betrekking op een aantal functies die logisch bij elkaar horen. per tabblad zijn de functies ook weer logisch bij elkaar gegroepeerd.

De kolommen lopen verticaal en elke kolom heeft een eigen letter: A, B, C, enzovoort. De rijen lopen horizontaal en hebben elk een nummer: 1, 2, 3, enzovoort.

Een cel is een hokje in een soort digitaal ruitjespapier dat afzonderlijk te benoemen is door achter het woord cel de coördinaten te zetten. We beginnen altijd met de letter van de kolom en vervolgen met het nummer van de rij.

De actieve cel waar een gekleurd randje omheen staat is een cel waar je iets mee kunt doen, bijvoorbeeld cijfers, tekst of een formule invoeren.

In de formulebalk, dat is de balk juist boven de kolomletters, kun je zien wat de inhoud van een cel is.

Helemaal onder aan je scherm vind je de statusbalk. In deze balk kun je bijvoorbeeld aanwijzingen zien voor acties die je onderneemt.

Een bereik is een selectie van meer cellen. We geven een bereik weer door eerst een haakje openen, dan nemen we de celcoördinaten van de eerste cel, vervolgens een : en tot slot de celcoördinaten van de laatste cel en het haakje sluiten. Bij het bepalen van eerste en laatste beginnen we altijd linksboven en eindigen rechtsonder.

Beoordelingsexemplaar?

Vraag een beoordelingsexemplaar aan door een e-mail te sturen naar info@vanvlimmeren.nl . Zet in deze e-mail uw gegevens en de gegevens van de school/onderneming. Natuurlijk kunt u ook bellen.

Uitgeverij Van Vlimmeren B.V.
De Meeten 21
4706NJ Roosendaal

Tel: 0165 548824
Fax: 0165 548823
Mail: info@vanvlimmeren.nl
Web: www.vanvlimmeren.nl

KvK: 20080439

0Meer informatie?
Neem contact met ons op

Methodesites

Management & Organisatie in Balans voor het vak management en organisatie havo en vwo

Bedrijfseconomie in Balans voor het vak bedrijfsecononomie havo en vwo

Economie Integraal voor het vak economie bovenbouw havo en vwo

Integraal in Balans voor het vak economie en bedrijfseconomie onderbouw havo en vwo

Elementair boekhouden in Balans voor Elementair boekhouden/Basiskennis boekhouden (BKB)

Basiskennis ondernemerschap in Balans voor Basiskennis ondernemerschap (BKO)

Kostencalculatie voor onder meer Basiskennis Calculatie (BKC), Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Financiering voor onder meer Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Boekhouden en bedrijfsadministratie voor onder meer Elementair boekhouden/Basiskennis boekhouden (BKB), Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA), mbo, hbo en wo.

Copyright © 2024 Uitgeverij Van Vlimmeren BV.